Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с подаване на гас 145 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от brazen Покажи съобщение
    Здравейте отново!

На диагностиката колата показа 4 грешки
    Не им помня точните кодове или наименованията на английски език - ще напиша това което съм си превел:

Грешка 1. Педал съединител - предполагам, че грешката е записана от "стоп машинката" на педала, вече е оправена, и няма отношение по проблема с вървене и гаснене. Ето малко повече инфо по темата за кво е аджеба тоя прекъсвач, поствам линк към тема във ФИАТ форум, http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...3366&highlight= вижте я, може да ви е от полза.

Грешка 2. МАФ сензор - свалихме Дебитомера и го изчистихме. Колата след това тръгна значително по-добре, особено над 3000 оборота.

Грешка 3. Температура на входящ въздух - Някой има ли представа дали има отделен температурен датчик или е комбиниран с дебитомера? Или някакво друго преположение?

Грешка 4. Не съм много сигурен в превода: crank cam synchronization - Синхронизация разпределителен/колянов вал??? - по този проблем: преди около 15000км.(около година и половина) съм сменил и двата датчика на валовете - фазов и на Хол.

След профилактиката на дебитомера колата ми върви доста повече, но все още понякога си прави мизериите, описани по-напред в темата.

Последното което направи - карах я извънградско - без проблем, върнах се в София, покарах малко и в един момент започна да се "запъва" - Както бях казал и по-рано - натискам педала на гаста, а колата не реагира, даже се збива леко предницата. Спрях, изгасих двигателя, веднага след това запалих отново и всичко вече беше нормално - даже си позволих доста да я настъпя и пак всичко си беше наред, включително и днес(на идване към работата).

В заключение да Ви питам: След тази нова информация какво да правя?Имам впредвид грешки 3 и 4 (имам идея да я покарам още малко и пак да я закачиме на компа, да видим след почистването на дебитомера дали ще изчезне някоя грешка)

Блгодаря Ви предварително.

П.П. Искам да изкажа Благодарности на Колегата acko88 за помощта!
    щом записва грешки 2 и 3,значи има вероятност кабелите на дебитомера да се ебават някъде.
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

...а пък грешка 4 понякога я записва, като въртиш много на стартер или я буташ/дърпаш колата.
      Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
      Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
        ...а пък грешка 4 понякога я записва, като въртиш много на стартер или я буташ/дърпаш колата.
        От преди 1 година - последната диагностика преди да стане проблема - не съм имал проблем с паленето - не е въртян стартера прекалено мн. и не е бутана.
        sigpic
        Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

това е така наречения потенционометар на педала.това е най-честият проблем при тях.скоро ще спре да деиства нацяло.пшо добре вземи мерки но да знаещ че се намират трудно и са скапички.намира се над педала на газтта.едно черно с 6 кабела е

Comment

Колеги, след профилактика на дебитомера колата почти спря да прави мизерии. Само един път се замисли, загасих я, запалих я отново и до сега проблеми няма.

Здравейте отново!

Последното което направи - карах я извънградско - без проблем, върнах се в София, покарах малко и в един момент започна да се "запъва" - Както бях казал и по-рано - натискам педала на гаста, а колата не реагира, даже се збива леко предницата. Спрях, изгасих двигателя, веднага след това запалих отново и всичко вече беше нормално - даже си позволих доста да я настъпя и пак всичко си беше наред, включително и днес(на идване към работата).

Единственото което ме притеснява е, че на светофар понякога държи малко по-ниски обороти(може би с около 100-тина по-малко). При спряла кола, излкючена от скорост подавам леко гас, след което оборотите се нормализират....
            Иначе след диагностиката и след профилактиката на дебитомера колата си върви добре, без да гасне и без да си проявява другите проблеми(с изключение на цитираното малко по-горе).

Май за сега така ще я покарам. Единственото - мисля да я закачиме пак на диагностика да видим коя грешка пак е запсисана.

Първоначално публикувано от svetlio_ Покажи съобщение
            това е така наречения потенционометар на педала.това е най-честият проблем при тях.скоро ще спре да деиства нацяло.пшо добре вземи мерки но да знаещ че се намират трудно и са скапички.намира се над педала на газтта.едно черно с 6 кабела е
            Ами преди около година и половина е правена профилактика на куплунга на въпросния потенциометър...
            sigpic

Comment

Колата вече е със сменени филтри и масло.
              Значи със сигурност изключваме запушен горивен филтър!
              Малко преди да сменя консумативите ми светна червения индикатор за записана грешка, и си почна старата песен, с тази разлика че вече си е постоянно - преди като изгася и пак запаля двигателя са пооправяше за известно време, а сега си е перманентно спъната.
              Пак ще правя диагностика и ще видим.
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от svetlio_ Покажи съобщение
                колега позна!

И такаа...
                Диагноза: throttle position sensor

Пак ще си погледна буксата на въпросния потенциометър, ама надали ще е от нея.
                П.П. Търся си потенциометър
                sigpic

Comment

колега позна!

И такаа...
                  Диагноза: throttle position sensor

Пак ще си погледна буксата на въпросния потенциометър, ама надали ще е от нея.
                  П.П. Търся си потенциометър
                  Пробвай първо да премахнеш целия куплунг,и да запоиш кабелите,ако няма ефект,тогава се мятай да сменяш потенциометър......

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                    Пробвай първо да премахнеш целия куплунг,и да запоиш кабелите,ако няма ефект,тогава се мятай да сменяш потенциометър......
                    Самата смяна много ли е гъзене?
                    Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                    Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                    Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                    Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                    Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщение
                      Самата смяна много ли е гъзене?
                      Ужасттттт при 145 пак се ядва,ама при 166 си е живо самоубииство

Comment

Ужасттттт при 145 пак се ядва,ама при 166 си е живо самоубииство
                        Тцтц
                        Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                        Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                        Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                        Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                        Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

потенциометъра се тества най-лесно с фес, на контакт само.
                          натиска се газта мнооооого плавно и се гледа отчитането във фес.
                          от 0 до 100% през интервал 1-2% трябва да отчита нарастващо.
                          ако го прави - лоша връзка някъде.

sent from HD2 Droid
                          ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
                            потенциометъра се тества най-лесно с фес, на контакт само.
                            натиска се газта мнооооого плавно и се гледа отчитането във фес.
                            от 0 до 100% през интервал 1-2% трябва да отчита нарастващо.
                            ако го прави - лоша връзка някъде.

sent from HD2 Droid
                            Сигурно метода на тестване е добър, но вече не се налага да го изпробваме.
                            Днес се разбра, че проблема е в скапаната буксата под жабката.

П.П. - Огромно Благодаря на всички отзовали се!
                            П.П.2 - Евала Mury - беше прав за буксата от самото начало!
                            П.П.3 - Специално благодаря на acko88
                            sigpic

Comment

Сигурно метода на тестване е добър, но вече не се налага да го изпробваме.
                              Днес се разбра, че проблема е в скапаната буксата под жабката.

П.П. - Огромно Благодаря на всички отзовали се!
                              П.П.2 - Евала Mury - беше прав за буксата от самото начало!
                              П.П.3 - Специално благодаря на acko88
                              Евала,сега требе да почерпиш,хихихиххи.Иначе аз досега съм сменил само един потенциометър на 145,и то защото беше счупен,иначе винаги проблема е в куплунга

Comment

Евала,сега требе да почерпиш,хихихиххи.Иначе аз досега съм сменил само един потенциометър на 145,и то защото беше счупен,иначе винаги проблема е в куплунга
                                Е дано само това да ми остане да направя - да почерпя!
                                sigpic

Comment

Working...
                                X